Nyheder


Sampension sælger Boozt-aktier efter markant kursstigning

3.februar 2021

Sampension har solgt sin aktieandel på knap 10 pct. i onlineforretningen Boozt for samlet ca. 725 mio. kr.

Der er altid specielle omstændigheder bag et salg, og salget af Sampension og ISP Pensions relativt store aktiepost på næsten 10 pct. eller godt 6 mio. aktier i den svenske online modetøjsplatform Boozt er ingen undtagelse. Men der er også nogle helt naturlige grunde.

”Sampension gik tidligt ind i Boozt flere år før børsnoteringen i Stockholm. Vi var også del af bestyrelsen frem til 2019 og har fulgt deres dygtige udvikling af forretningen og med interesse set, hvor gode de er til e-handel og logistik. I 2020 satte det sig også så positivt i aktiekursen, at et salg blev mere og mere interessant,” siger Philip Jagd, aktiechef i Sampension.

Kursen ligger nu og svinger mellem 160-180. Kursstigningerne begyndte i tredje kvartal i 2019 og tog rigtig fart igennem hele 2020. Baggrunden er blandt andet, at virksomheder som Boozt har nydt godt af ændrede forbrugsmønstre under corona-pandemien.

”Vi har hele tiden troet på deres vækstmuligheder og potentielle indtjening og har købt mere op i 2020 og med en stærk operationel eksekvering har de leveret netop høj salgsvækst og kundetilgang på ganske kort tid,” siger Philip Jagd.

Boozt-aktien er noteret på Nasdaq i Stockholm og siden november 2020 også på fondsbørsen i København. Virksomheden har skabt en milliardforretning på at sælge tøj og skønhedsprodukter på nettet og satser på at blive den dominerende spiller i Norden og den største inden for sit felt.

Fordel for kunderne

Med salget realiserer Sampension og ISP Pension en pæn gevinst og frigør samtidig kapital og ressourcer til andre gode investeringsmuligheder.

”Aktien var en væsentlig positiv bidragsyder til kundernes afkast i 2020, som jo skød i vejret i tredje og fjerde kvartal. Sampension leverede således det næstbedste afkast i fjerde kvartal ud af 18 pensionsprodukter i markedsrente,” siger Philip Jagd.

Med salget af aktieposten opnår Sampension også en bedre risikospredning gennem en mindre eksponering mod enkeltpositioner i tråd med investeringsstrategien.

”Vi har fået vores investerede beløb 4-5 gange igen. Det er vel som ved en investering i en rigtig god kapitalfond, men uden de høje omkostninger, som det ofte medfører. Vi har været tålmodige, tænkt langsigtet og rykket hurtigt, da vi besluttede at sælge,” siger Philip Jagd.