Nyheder


Sampension rykker ind i Roskilde

7. november 2018

Om godt et år står 121 nye lejligheder klar i Roskilde. Sampension står bag investeringen

Sampension, som er Danmarks tredjestørste pensionsselskab, har netop skrevet under på købet af en ejendom med 121 lejligheder, der er under opførelse i den sydlige del af Roskilde, tæt på byens centrum.

”Lejlighederne tilgodeser mange målgruppers behov, og så er beliggenheden med få minutters gang til Roskilde station attraktiv. Roskilde er Danmarks 10. største by og er en veletableret handels- og universitetsby med en forventet befolkningstilvækst frem mod 2028 på 6,4 procent, hvilket ligger pænt over landsgennemsnittet. Sammenholdt med en moderat byggeaktivitet forudser vi et stigende behov for nye boliger i området både på kort og mellemlangt sigt,” siger Henrik Olejasz Larsen, investeringsdirektør i Sampension.

Sælger er projekt- og ejendomsudviklingskoncernen FB Gruppen, og overtagelsen er aftalt til 1. december 2019, hvor ejendommen forventes klar til indflytning. Prisen er et trecifret mio. beløb.

”Roskilde Kommune er populær for borgere i alle aldersklasser og behovet for boliger er derfor stort. Det glæder os at kunne bidrage med et kvalitetsprojekt, der gør det muligt at få en bolig tæt på bymidten og centralt ved station og indkøbsfaciliteter," siger adm. direktør Hans-Bo Hyldig fra FB Gruppen A/S.

FB Gruppen står også bag rækkehusbebyggelsen Himmelev Have, ungdomsboligerne Noden på Musicon og det nye stadion, der er under udvikling i Rådmandshaven midt i Roskilde.

Lejlighederne på Sdr. Ringvej bliver på 44-101 kvadratmeter med altan, fordelt på to til fire værelser. Ejendommen opføres som fire sammenhængende bygninger med fire til fem etager. Der vil desuden være parkeringskælder med 57 pladser samt knap 100 p-pladser i det åbne terræn. Det er vurderingen, at netop denne type lejligheder henvender sig til både unge, ældre, par, singler og unge familier.

Ejendommen opføres på adressen Ved Ringen 3-17 og lejlighederne vil blive lejet ud. Det samlede beboelsesareal i ejendommen er på knap 9.000 kvadratmeter.

Sampensions kunder har fortrinsret til at leje sig ind i de 30 beboelsesejendomme, som pensionsselskabet ejer. Den regel vil naturligvis også gælde for den nye ejendom i Roskilde.