Nyheder


Sampension er duks på omkostninger

14. juni 2019

Sampensions kunder har i flere år betalt nogle af branchens laveste omkostninger, og det gør de fortsat, viser en analyse fra InsideBusiness.

Med ÅOP på 0,5 pct. er Sampension fortsat sammen med PensionDanmark det selskab, der har de laveste omkostninger.

Netmediet InsideBusiness har sammenlignet 13 pensionsselskabers omkostninger for en kundeprofil, der er 40-55 år, har opsparing på 500.000 kr. og indbetaler 30.000-80.000 kr. årligt.

Konklusionen er, at det er mere end dobbelt så dyrt at være pensionskunde i de dyreste pensionsselskaber som i de billigste.

”Omkostningerne har stor indflydelse på opsparingens størrelse, når man gå på pension. Vores egne beregninger viser, at Sampensions lave omkostninger kan sikre den enkelte opsparer op til en halv million mere ved pensionering, og i nogle tilfælde endda endnu mere.” siger kundedirektør Ole B. Tønnesen.

Han påpeger, at omkostningerne får endnu større betydning for udviklingen i kundernes pensionsopsparinger, fordi danske pensionsopsparere har udsigt til en årrække med lavere afkast på grund af de ændrede samfundsforudsætninger.

Analytiker undrer sig
Den uafhængige investeringsanalytiker Nikolaj Holdt Mikkelsen undrer sig i InsideBusiness over forskellen på de billigste og dyreste pensionsselskaber.

Han påpeger, at det er vigtigt at kunderne forholder sig til ÅOP, fordi det har stor betydning for det samlede afkast af deres opsparing.

”Der er ingen tvivl om, at omkostningerne er den bedste rettesnor for, hvad du får hjem som afkast i sidste ende. Så det skal man som kunde fokusere benhårdt på, og der har de dyre altså en bagdel,” siger han til InsideBusiness.

Han påpeger i artiklen, at der ikke er nogen sammenhæng mellem pris og kvalitet, når det handler om pensionsopsparingen.

”Tværtimod. Jo billigere, desto bedre. Høje omkostninger vil i udgangspunktet være udtryk for lavere kvalitet, for mens afkast går op og ned, trækker omkostningerne konstant ned i afkastet på den lange bane,” siger Nikolaj Holdt Mikkelsen.