Nyheder


Sampension styrker investeringsområdet og ansætter ny viceinvesteringsdirektør

23. januar 2018

Sampension har ansat Jesper Nørgaard som viceinvesteringsdirektør pr.1. april 2018. Jesper kommer fra en stilling som Group CIO i Nordea Life & Pensions.

Den nyoprettede stilling som viceinvesteringsdirektør er en styrkelse af investeringsområdet både rent strategisk og ledelsesmæssigt.

”Vi er meget glade for at have ansat en person med Jespers erfaring og kompetencer samt stærke faglige og ledelsesmæssig profil. Det vil matche rigtig godt med de komplekse opgaver og tunge kompetencer, vi allerede har i investeringsområdet i dag”, siger Hasse Jørgensen, adm. direktør i Sampension.

Investeringsafdelingen består af 28 medarbejdere og ledes af investeringsdirektør Henrik Olejasz Larsen. Området er vokset, fordi Sampension 1. januar 2017 overtog forvaltningen af Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger og Arkitekternes Pensionskasse. Hertil kommer generelt en øget kompleksitet på baggrund af tættere regulering, øget fokus på ansvarlige investeringer og flere investeringsopgaver, som er trukket hjem fra eksterne forvaltere.

”Når vi samtidig styrker det ledelsesmæssige og bibringer yderlige investeringsmæssig faglighed, udbygger vi fundamentet for, at investeringsafdelingen fortsat kan levere høje investeringsafkast til lave omkostninger og dermed skabe maksimal værdi til kunder og medlemmer hos de tre livselskaber, som Sampension administrerer”, siger Hasse Jørgensen.

Jesper Nørgaard er 52 år og uddannet cand.merc. med en supplerende Executive MSc. (Risk and Investments). Han startede oprindeligt som analytiker hos Danske Kredit i 1991. Han har haft ledelsesansvar siden 1994, hvor han blev Head of Mortgage Bonds i først Danske Treasury og fra 2000 i Danske Markets.

I 2004 skiftede han til Nordea Life & Pensions og blev Head of Fixed Income, derefter som Head of Market Risk og siden 2009 som Group CIO. I den rolle har han været overordnet ansvarlig for de nordiske investeringer gennem ledelse af den nordiske investeringsorganisation. Han har drevet en kontinuerlig udvikling, hvor han har været ansvarlig for strategisk og taktisk aktivallokering, ESG politik, sourcing af managers, strukturering af fonde og mandater såvel som implementering af porteføljeeksponeringer.

Jesper Nørgaard