Nyheder


Grønne fonde på hylden hos Sampension

Kunder i Sampension, som har Linkpension, kan nu investere en del af opsparingen i to grønne fonde.

Grønne og bæredygtige investeringer stod på ønskelisten, da Sampension-fællesskabet sidste år gennemførte en stor undersøgelse blandt kunder og medlemmer. Nu har Sampension fået to nye fonde med netop det tema med i Linkpension-universet. De to fonde fra Nordea Invest og Blackrock har fokus på henholdsvis klima og miljø og vedvarende energi.

Fonden under Nordea Invest investerer globalt i selskaber, der direkte eller indirekte er beskæftiget med aktiviteter til forbedring af klima og miljø. Den anden, en fond under iShares fra Blackrock, har fokus på vedvarende energi og har blandt sine største beholdninger bl.a. investeringer i selskaber, der fremstiller vindmøller.

Pensionsopsparere med i Sampension kan nu vælge at investere en del af opsparingen i en eller begge fonde via Linkpension, som er en unit link ordning. Linkpension findes i ordninger med markedsrente (3 i 1 Livspension) og i ordningen 3 i 1 Pension med gennemsnitsrente. Opsparingen bliver forrentet efter, hvordan investeringerne udvikler sig, og du har selv ansvaret for at følge investeringen.

Typisk kan man placere en tredjedel af beløbet i sin pensionsordning via Linkpension. Præcis hvor stor en del af din pensionsopsparing, du selv kan placere i fonde, afhænger dog af hvilken ordning, du har.

Læs mere om Linkpension – og kom videre til oversigten over de forskellige fonde

Du kan ikke tilmelde dig online, men via en af vores rådgivere digitalt eller på telefon 77 55 62 50.