Image No Description

Er I flyttet fra hinanden eller skilt?

Ved skilsmisse eller separation er det vigtigt, at du overvejer, om du skal ændre din pensionsordning, og hvem du begunstiger ved din død.

Skal du separeres eller skilles, bør du kontakte os og få rådgivning om eventuelle ændringer på din pensionsordning. Det kan også være en god idé at kontakte en advokat.

Du kan måske have behov for at ændre, hvem du begunstiger, det vil sige tilgodeser, med udbetalinger fra pensionsordningen ved din død. Der kan også være forskellige regler at tage hensyn til, hvis din pensionsordning indeholder en ægtefællepension.

Skal min pension deles?

Reglerne ved separation og skilsmisse er, at du altid kan beholde "rimelige pensioner".

Læs mere

Ægtefællepension

Har du en ægtefællepension på din pensionsordning, skal du være opmærksom på, om den eventuelt bevares. Hvis betingelserne for at bevare ægtefællepensionen er opfyldt, er det vigtigt, at du eller din fraskilte ægtefælle anmelder den bevarede ret til os. 

Læs mere

Hvad sker der, hvis du dør?

Har du oprettet en dækning, der udbetales til din ægtefælle ved din død, skal den måske ophøre. Du kan også ændre, hvem der skal have den udbetalt (hvem der er begunstiget). Læs mere om, hvad der sker med pensionen, hvis du dør.