Image No Description

Hvis du ikke kan arbejde på grund af sygdom

Hvis du mister evnen til at arbejde helt eller delvist, kan du have ret til udbetaling fra din pensionsordning i Sampension.

I Sampension er der to forskellige kriterier for, hvornår du har ret til udbetaling. Hvis du er i tvivl om, hvad der gælder for dig, er du velkommen til at ringe til os. Du kan også se, hvilket kriterie du er omfattet af i dit pensionsoverblik - det finder du ved at logge dig ind med MitID.

Du skal ringe til os, hvis du vil søge om dækning

Kontakt Sampension så tidligt som muligt, hvis du bliver syg og har svært ved at passe dit arbejde. Ring til Skadesafdelingen på 77 55 69 60 eller send en besked via denne formular.

Dækning ved offentlig førtidspension/seniorpension m.v.

Mange kunder i Sampension har automatisk ret til udbetaling, hvis de bliver tilkendt offentlig førtidspension/seniorpension (eller visse andre ydelser i forbindelse med sygdom). Gælder det for dig, vil der i dit pensionsoverblik stå "Offentlig førtidspension" under dine forsikringsdækninger.

Læs mere

Dækning ved tab af erhvervsevne

For visse kunder (typisk virksomhedsordninger som PostNord og ansatte i den grafiske branche), foretager Sampension selv en vurdering af, om erhvervsevnen er nedsat i et sådant omfang, at der kan ske en udbetaling. Gælder det for dig, vil der i dit pensionsoverblik stå "Tab af erhvervsevne" under dine forsikringsdækninger. 

Læs mere

Præmiefritagelse

Du kan få præmiefritagelse, hvis du bliver tilkendt dækning ved sygdom. Præmiefritagelse betyder, at vi fortsætter indbetalingerne til dine pensionsordning, hvis du på grund af sygdom fratræder dit job.

Læs mere

Nedenfor kan du læse om de offentlige ydelser, der kan være relevante for dig, hvis du ikke kan arbejde på grund af sygdom.

Offentlige ydelser

Fleksjob

Førtidspension

Jobafklaringsforløb

Ledighedsydelse

Ressourceforløb

Sygedagpenge